Activități noi în sesiune

Anul 2011 a fost un an plin din punct de vedere cercetășesc. Am avut evenimentul național RoJAM, un camp internațioanl în Austria, dar și unul de centru local (mai multe aici), iar toamna s-a încheiat ca de obicei cu Festivalul Național Unitate și Prietenie, ajuns la ediția a 14-a.

Am avut parte de tot felu de experiențe și am încercat o grămadă de lucruri noi, dar nu despre asta o să vă povestesc astăzi. După atâta agitație de un an de zile, am avut nevoie de o pauză, de la tot ce înseamnă cercetășie. Bine poate nu chiar de la tot, însă recunosc că m-am detașat. Dar, cum omul în sesiune își găsește tot felul de noi activități, am început o nouă acțiune la nivel de patrulă.

Pentru că au fost mici probleme la nivel de patrulă, unii au trecut la seniori, apoi nu a mai fost implicare, au urmat noi recrutări, iar acum am ajuns la o medie de 7 exploratori dornici de noi experiențe. E sesiune și timpul alocat pentru cercetași e inevitabil mai mic, m-am gândit la o mică activitate care poate fi făcută de departe. Cu ajutorul telefonului mobil și a nenumăratelor mesaje pe care nu le folosesc niciodată, am început o nouă acțiune pentru a menține legătura cu patrula.  Astefel, periodic, exploratorii mei primesc câte un mesaj cu un citat motivațional sau o mică provocare, la care nu sunt obligați să răspundă, nici măcar să realizeze provocarea. Tot ce trebuie să facă e să se gândească ele, iar dacă li se pare interesantă să facă ceva în privința asta.

Chiar de la început, când le-am descris ceea ce urma să fac am primit un feedback pozitiv din partea lor, care trebuie să recunosc ma încurajat. Astfel că am ajuns la 5 mesaje (RGP ziceți voi dacă e mai mult), în care au primit 2 provocări și restul citate. Personal sper să învețe ceva din ceea ce le trimit, eu sigur rețin câte ceva.

N-ai de ce să urăști diminețile. Nu uita că o dimineață e întotdeauna un nou început. Începutul unei zile cu posibilități infinite”. (Motivonti.ro)

P.S. Avem nevoie de o poză de patrulă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s