Vara lui 2012- o dată, o dată de două ori, o dată de trei ori

Multe s-au întâmplat de când nu am mai intrat pe aici. Și nu am intrat de mult… În principiu am cam fost ocupată să îmi petrec vacanța de vară și să mă bucur cât mai mult de ea în loc să stau pe net. Deși principiul a fost bun, tot am pierdut vremea aiurea pe net și n-am scris nimica. S-au cel puțin nimica aici.

Ce am descoperit vara asta? Că ador să merg la cățărat. Că e o senzație superbă să ajungi sus. Să ști că totul ți se datorează ție și muncii tale. Mi-a plăcut de prima dată. Îmi place și vreau să merg în continuare, cât îmi permite timpul.

Am petrecut o perioadă și la bunici vara asta. Ideea de a merge vara la bunici probabil că o cunoaștem cu toții și ne amintește de copilărie. Eu de vreo 2 ani încoace încerc oarecum să recuperez faptul că în copilărie nu prea mergeam să stau pe acolo. Anul acesta nu doar că am aterizat vreo 2 săptămâni la țară, dar m-am și distrat la nebunie. Am fost la Weekend noaptea, am înotat cât pentru tot anul, am fost în vizită la colegele de facultate în Luduș, am văzut și Reghinul și am fost și la grătare noaptea (sau mai bine zis la răsărit), la pădure. Din păcate nu am fost toți verișorii acasă, dar întotdeauna există și un la anul.

Campul Centrului Local este în fiecare an ceva deosebit și rămâne în amintirea mea pentru totdeauna. Tema campului a fost Olimpiada în Bocanci, puțin inspirată din Jocurile Olimpice. Ca și program, am avut 2 zile de constrcții, hike de 3 zile, olimpiada și un cross country game, iar la final o super fiestă. Construcțiile să zicem că nu sunt chiar pe gustul meu. Deși înțeleg conceptele și știu cam ce și unde ar trebui să fie, nu ma prea descurc eu cu atâtea noduri (promit să învăț până la anul, sau cel puțin să ma străduiesc), dar am făcut pe fotograful prin camp :D. Hike-ul a fost unul superb. Deși nu sunt de acord ca exploratorii (chiar dacă urmau să treacă la seniori și ei)  să meargă cu seniorii în hike, am  într-un final. În prima zi am mers mult și fără prea multe rezultate, propunerea era sa avem un hike în care să trecem pe lângă obiective. Cu toate astea, a doua zi a fost minunată. Am văzut Cetățile Rădesei și Chile Someșului Cald unde aș mai merge încă odată, chiar și azi. Iar a treia zi am fost prin Cetățile Ponor (la balcoane) și Cheile Galbene. Olimpiada? Să zicem că prima mea experientă reală cu lupii. Îs prea mici, și mulți și la unele chestii chiar au nevoie de ajutor (gen ski pe iarbă :P). Dar în principiu se descurcă și îs niște scumpi. Felicitări AȘTIA (adică patrula mea din camp)!- câștigătorii de la ramura exploratorii. Cross country game-ul a fost ca de obicei o nebunie unde toată lumea aleagă de colo colo să realizeze diferite sarcini. Eu m-am bucurat ca o zeiță de tot ce era în jur (că doar ăsta era rolul meu), și pot spune că atâta mure n-am mâncat de când mă știu eu :D.

Campul de anul acesta a fost cu atât mai special cu cât atât eu cât și patrula mea am trecut prin momente grele, dar frumoase. Ei și-au depus promisiunea de seniori, iar eu cea de lider. Au fost niște momente foarte emoșionante. Am plâns și nu mi-e  rușine cu asta.

Deși vara nu e chiar gata, pentru că urmează sesiunea pentru mine s-a cam terminat. Dar s-a încheiat frumos. Astăzi am mers într-o mică excursie cu ai mei pe Transalpina. Zona este superbă. Nu se compară deloc cu Transfăgărășanul. Drumul este bun, pe alocuri încă se mai lucrează, dar se merge chiar pe creastă. Peisajul? Fără cuvinte. Dacă aveți drum prin zonă bucurați-vă de peisaj, dacă nu aveți drum pe acolo..faceți-vă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s