O zi frumoasă începe cu o cafea dimineața

Sunt sigură că nu sunt singura în situația asta. Am terminat facultatea, și deși sunt în continuare studentă la master am ajuns să locuiesc, preventiv, acasă, într-un oraș care momentan, la prima vedere, stă destul de prost pe partea de deschidere socială. Câteodată mă întreb ce fac în Alba Iulia tinerii din Alba Iulia. Unde merg seara? Există evenimente culturale de care eu nu știu? Mi-ar plăcea ca orașul nostru să aibă concerte indoor la care să poți merge liniștit să asculți muzică bună, conferințe pe diverse teme și evenimente de calitate. Dacă sunt și nu știu eu, vă rog sa ma trageți de mânuță, chiar mi-aș dori să particip.

Un lucru pe care îl consider foarte dificil în Alba Iulia, e să cunoști oameni noi. O fi el oraș mic, unde toată lumea se știe cu toată lumea, dar nu e chiar așa. Și nu am eu chiar o problemă să ”mă bag în seamă” (chiar zilele trecute am mers să beau o cafea, credeam că singură, și defapt singurii oameni din local erau și cunoscuți, astfel că ne-am băut cafeaua împreună), dar nu este deschidere.. un eveniment frumos eu zic că ar schimba asta. Ai da de oameni frumoși, de calitate, cu care ai interese comune. M-am bucurat când se făceau seri de lectură, după ideea celor de la Cărțile pe Față sau se strângeau mămici și tătici cu copii pentru a picta/colora, mă rog, făceau tot felul de chestii drăguțe împreună. Cum altfel să cunoști oameni noi?

Din cauza asta nu prea ies din casă. Da știu ar trebui să încep să fac lucruri noi, și da promit că o să încep să fac asta. Iar dacă nu sunt evenimente, de ce să nu facem? Încă nu știu când, cum și cu ce ocazie, dar nu poate fi chiar așa de greu.

12141528_1031713513528220_6409777588726064832_nPână atunci însă, am descoperit că mi-am făcut un ritual al meu zilnic, care îmi place la nebunie. În zilele lucrătoare, când sunt în mare parte, aproape singură acasă, îmi place să îmi fac un program simplu și pe placul meu. Cafeaua se bea întotdeauna în pat citind articole mai mult sau mai puțin interesante care apar pe internet. Îmi place să cred ca facebook-ul nu e doar pentru a-ți stalkeri  vedea ce fac prietenii tăi, cunoștințele, ci e o unealtă minunată să dai de tot felul de lucruri interesante. Site-uri despre hobby-urile tale, articole despre ce se întâmplă în lume, politică, cultură, absolut tot ce poate fi interesant pentru fiecare. Nu știu când am început să îmi gestionez facebook-ul astfel încăt să devină interesant, dar cert e că mă ține ocupată aproape 2 ore dimineața (orice ar însemna dimineță) cu tot felul de articole, știri și videouri, fără să dau scroll prea mult timp. Așa m-am ambiționat să încep să fac mai multe lucruri singură, să încerc să descopăr lucruri și locuri noi, să aflu despre tot felul de evenimente din țară, despre joburi și multe multe altele pe care le mai împărtășesc cu prietenii mei.

Nu o să exagerez să spun că nu mă plictisesc zilnic sau că nu pierd cel puțin 2 ore să mă uit la seriale, dar consider lucrurile astea normale, oarecum, având în vedere că stau pe acasă mult prea mult timp și încă sunt studentă, asta fac studenții, nu? Dar să vă spun drept că până acum două săptămâni nu cred ca am avut vreun weekend liber tot anul. Sau cel puțin nu de care să îmi amintesc. Am fost în trei campuri în vară (3 zile – o săptămână), am urcat în Cozia în toamnă, am vizitat Sighișoara, încă odată, în primăvară, am fost la Măguri Răcătău unde am ținut primul meu stagiu la cercetași, am fost la București, am fost cu cercetașii la teatru, la 4 ace, cu patrula la Cupă și la BQ, am plantat puieți, am urcat cu 90 de tineri frumoși pe vârful Mamutului… Și am fost la o groază de nunți. Am învățat foarte multe lucruri, iar pauza de acum, deși bine venită, nu mi se chiar potrivește.

Ce îmi doresc să fac în continuare? Plec în Sureanu în 2 zile și la București peste o săptămână (mami dacă citești până aici să ști că urma să îți spun :D). O să mă angajez, mă mut în Cluj, înapoi, o să îmi ocup timpul liber făcând lucruri draguțe la cercetași, o sa merg la film, la teatru și la TED și la tot felul de evenimente draguțe. Și promit că voi aduce o parte din bucuria Clujului și la noi în Alba Iulia.

Tu cel care te regăsesți în cuvintele mele, tu cel care esti încă student dar nu ai școală sau poate ai terminat-o și încă nu lucrezi.. ce faci toată ziua? Care sunt planurile tale?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s