Cum e viața cu un full time job

Trezitul de dimineață și mersul 8 ore pe zi la un loc de muncă, pentru mulți tineri pare ceva ușor, cel puțin la început. Experiența mea după 3 săptămâni zice că nu e chiar așa de simplu. Înveți, înveți în fiecare zi ceva nou și cu fiecare moment devi mai obosit, dar cu chef de muncă.

Am primit acest loc de muncă, cu un pic de ajutor, nu zic nu, cu o recomandare foarte bună, și datorită a tot ceea ce am învățat la cercetași. Am început de câțiva ani să lucrez pe parte de imagine cu mare drag. Am învățat ce înseamnă organizarea, cum să vorbesc cu oamenii din exterior, care nu știu ce înseamnă cercetășia, și cât de mult contează imaginea pe care ne-o construim, individual și ca organizație. Am învățat ce înseamnă o pagina de facebook puternică, unde contează calitatea, a pozelor, a evenimentelor, a textelor. Dar și cât de mult contează pentru cei care ne urmăresc să înțeleagă ceea ce facem noi, ce este în spatele jocurilor și a întâlnirilor. Am învățat că un plan de postari poate fi mai mult decât util pentru că îți oferă o structură, o periodicitate. Am învățat ce înseamnă organizarea de evenimente, dar și promovarea lor corectă atât înainte cât și după încheierea lor.

The right place and the right time
The right place and the right time

 

Ce fac acum? Ajut la promovarea fericirii, la aducerea a cât mai multor zâmbete pe fețele copiilor din toată țara. Îmi amintesc în fiecare zi de copilărie, de momentul acela când primeam un cadou, o jucărie și învățam să o folosesc. Descopăr în fiecare zi lucruri noi legate de jucării și de cum alegerea jucăriei potrivite poate influența dezvoltarea copilului. Și nu mă refer doar la jocurile educative, cu care poți învăța mai ușor numerele, alfabetul sau tabla înmulțirii. Există jocuri cu care și fetițele pot învăța să construiască căsuțe și pot oricând să învețe să se joace cu avioanele, vapoarele și mașinuțele. Îmi place să descopăr că jocurile copilăriei mele nu au dispărut, și îmi place să cred că generația părinților de acum se joacă în continuare ”Nu te supăra frate” sau ”Marocco” și că se joacă alături de copiii lor, macar câteodată.

Ce fac acum? Învăț să îmi gestionez timpul, să încerc în fiecare zi să le împac pe toate. Loc de muncă, cercetași și timp liber. Trezitul de dimineață devine mai dificil spre finalul săptămânii, însă nu mă las demotivată. Nu renunț la ieșitul în oraș și nici la plimbările de seară. Încerc să mănânc cât mai variat și sănătos și îmi doresc să mă apuc de sport (acuma chiar la modul serios :D). Începând cu anul următor va trebui să învăț să îmi gestionez și școala..mă aștept să devină din ce în ce mai interesant.

Care e lucrul cel mai frumos când ai un loc de muncă? Ai bani si nu mai ai timp Cunoști oameni noi, oameni frumoși de la care ai ce învăța, oameni cu care vei împărtăți experiențe noi. Plus că viața ta capătă un oarecare sens: ai ceva de facut zilnic și toate planurile ți le faci în funcție de asta. Brusc zilele tale devin pline de activitate. Și să nu uităm, când ai un loc de muncă weekend-ul devine cel mai frumos moment din săptămână.

One thought on “Cum e viața cu un full time job

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s