Moș Crăciun există

Să crezi în Moș Crăciun sau să nu crezi? Aceasta este întrebarea.

Am crezut întotdeauna în Moș Crăciun. Când eram mică, moșul venea la noi acasă, în fiecare zi de la Crăciun și până la revelion. Ne aducea dulciuri, fructe și suc. Îmi amintesc când ne-a adus o combină de muzică, la care puteam asculta radio și puneam casete. Și acum o mai avem, e pusă la loc de cinste în bucătărie, merge pe radio atunci când gătim. Și tot în același an, ne-a adus și casete cu muzica copilăriei. Nu știu la Carmen ce casetă i-a adus, dar eu primisem Amicii, prima casetă de la Amicii (piesa cu Dana, colega mea? remember that?)

Nu știu daca am pus vreodată public problema dacă e real sau nu. Nu știu dacă mi-am întrebat părinții despre asta. Dar îmi amintesc că într-un an, deși alături de sora mea am găsit cadourile în dulapul din bucătărie (raft la care eu nu aveam nici o șansă să ajung), în sinea mea credeam în continuare că avea să mă surprindă în fiecare an.

Până în liceu nu m-am mai gândit la asta. Existența moșului nu m-a mai fascinat. Într-un an însă, am decis că dacă El există, cu siguranță nu e ca în povești. Moș Crăciun nu vine cu cadouri materiale, cu jucării și bunătățuri, vine cu dragoste, fericire și cu dorințe de a fi mai bun și mai darnic.

Cum am decis asta? păi.. îmi plăcea de un băiat. Și în cel mai inocent mod posibil, am decis că dacă va sta lângă bradul meu de Crăciun la colindă, și dacă va fi drăguț cu mine în acea seară, înseamnă că Moș Crăciun există. Coincidență sau nu, așa a și fost. Dorințele mele s-au împlinit, iar de atunci eu cred din nou în Moș Crăciun. De atunci, împreună cu sora mea, încercăm să facem mici daruri celor dragi, să le oferim o mică atenție, și să facem din asta o tradiție de Crăciun, pentru a le face o surpriză plăcută, pentru a fi mai fericiți. Iar de când cu cercetașii, ne-am implicat în fiecare an în dăruirea cadourilor celor care nu aveau posibilități. Am încercat să le facem ziua mai frumoasă. Anul trecut ne-am dăruit și calculatorul copilăriei, un pentium 4.

Anul acesta îmi propun să fiu mai drăguță, să zâmbesc mai mult, să învăț lucruri noi și să fiu alături de prieteni și familie. Îmi doresc cam ce îmi doream și de ziua mea. Totul să meargă bine.

Iar dacă de Crăciun, primești un cadou de la mine, să îi mulțumești lui Moș Crăciun, nu mie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s