Povesti din minunatiile aparatului dentar 2

Am avut un moment ieri în care am crezut că este posibil să nu mai am o a doua poveste legată de aparatul dentar. Totul mergea strună. Până ieri, când a trebuit să merg la ortodont.

În noiembrie am fost la control, toate bune și frumoase, ca și până acum de altfel. Promisiunea că în primăvară-vară aș putea rămâne fără aparat, cu dințișori frumoși și minunați, nu poate decât să mă bucure și să mă motiveze să am grijă de ei. M-am mutat însă la Cluj, cu mersul la birou și cu toată agitația, îmi e foarte complicat să ajung vinerea mai repede în Alba pentru a merge la ortodont. Sfatul meu pentru toți cei care au aparat dentar? Nu vă schimbați niciodată ortodontul. Să vă povestesc ce s-a întâmplat ieri.

Lovely Cluj in the morning
Lovely Cluj in the morning

Nu vreau să spun nimic de ortodont, pentru că nu îl cunosc și nu sunt în măsură să îi spun cum să își facă treaba, dar experiența mea a fost total neplăcută. De la această ședință îmi doream să îmi curăț puțin dinții, să îmi schimb elasticele colorate și să îmi tai puțin sârma care mă jena la gingie. În schimb, am stat o oră pe scaun în cabinet și nu odată am pus la îndoială ceea ce îmi spunea ortodontul. Mi-a căzut un tubușor și a fost necesar să îl lipească de 2 ori la loc, pentru că prima dată nu era la înălțimea potrivită. Nu am mai avut curaj să spun că vreau să mi se curețe și dinții.

Știu că nu sună chiar rău, dar am simțit durere, neîncredere și mi-am pierdut toată răbdarea. Am avut momente când am simțit că știu mai multe decât domnul doctor. A fost cea mai groaznică experiență la dentist/ortodont. Poate că exagerez puțin pe fond emoțional, dar comparativ cu experiența de până acum la ortodont.. încă o astfel de ședință nu mai vreau niciodată.

M-am hotărât să împărtășesc experiența mea neplăcută pentru că vreau să aveți grijă atunci când alegeți dentistul sau ortodontul pentru voi sau pentru copii. O experiență neplăcută, mai ales dacă e prima, poate să schimbe orice percepție asupra a ce însemnă o vizită la dentist/ortodont. Nu am avut o problemă până acum legată de dentiști sau ortodonți, și am mers de fiecare dată fără probleme, acum însă, mă gândesc și de 2 ori înainte. Nu recomand nici schimbarea doctorului în mijlocul tratamentului, schimbare care poate afecta percepția despre noul doctor. Tendința e să îl compari, iar dacă ceva nu e pe placul tău și experiența devine total neplăcută.

Din această lună va trebui să îmi găsesc alt ortodont. Și nu știu ce să aleg. Dacă aveți însă vreo recomandare bună, cineva la care ați fost și sunteți mulțumiți de rezultat, cineva la care nu îi tremură mâna atunci când lucrează, cineva care nu șochează pacientul cu alegerile pe care intenționează să le facă, aștept o notificare.

12 Ianuarie 2016

Uite că deja au trecut 10 zile de atunci. Încă nu am căutat un ortodont la Cluj, dar aștept propuneri și recomandări. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s