Cred că răspunsul la întrebarea asta îl așteaptă tata cam de când am plecat la facultate, asta înseamna un pic mai bine de 6 ani, raspuns pe care nu l-a aflat cu adevarat niciodată. (Știu că vei citi acest post, și sper să te fac fericit)
Ce fac eu cand sunt acasă?
M-am gândit că ar fi interesant să povestesc despre ce fac eu acasă, atunci când sunt pe acasă, nu pentru că fac eu nu știu ce chestii interesante, ci pentru că mi se pare că reușesc să fac mai multe lucuri decât alți tineri din generația mea. Și poate inspiră asta pe cineva. Sau poate doar mi se pare mie.
Programul de muncă de la 9 la 5 nu ajută prea mult la o viață socială activă, nici la o dupămasă perfectă, însă încerc să mă mențin ocupată. Cu siguranță nu există că nu ai ce face, la mine există doar un ignore complet la orice ar putea fi pe listă. De când m-am mutat însă în casă nouă, de când am scăpat de viața de cămin și m-am ales cu o cameră doar a mea, am început să mă organizez pentru o viață activă. Mi-am organizat un flipchart pe perete, nu doar pe post de tablou, ci pentru a scrie task-urile pe care le am de făcut în următoarea perioadă. Activitățile pentru eXploratori, deadline-uri pentru înscrieri la evenimente, planuri pentru vara viitoare și planificarea lor (#rojam2.0 17), idei de contribuție pentru un manual de camp și tot felul de alte chestii faine pe care le facem la cercetași, în care sunt implicată și am nevoie să nu uit de ele. Partea bună e că le văd perfect din hamac.
Da. Am hamac în cameră. Și cred că scriu mai cu spor și îmi e mai drag să lucrez atunci când stau în el. De când am hamac mi-am dorit să pot să îl agăț în cameră. Cine a zis că doar vara poți sta în hamac? Cu 2 găuri serioase în perete și un pic de suport tehnic, niște cuie speciale de la MinorSwing și treaba a fost rezolvată. Iar de o lună mă bucur intens de hamacul meu, colțul
mijlocul camerei meu de relaxare. Pentru cine nu are hamac – să își facă! Până una alta, în hamac poti face tot felul de chestii, gen să scrii sau să citești sau să te relaxezi.
Din păcate petrec destul de puțin timp acasă și asta îmi ocupă tot timpul. Săptămânile mele sunt pline de chestii faine și de multe ori ajung după 7 seara acasă. Sau la 5 jumătate dar plec pe la 8 în oraș. Nu e timp de multe lucruri. Iar de la 11 jumătate ușor ușor apare ora colgate care mă trimite la somn. Chiar zilele trecute se făcuse 1 ceasul și am descoperit că pot scrie cu ochii închisi, surprinzător, și corect. Cred că am trecut la un alt nivel deja.
Îmi amintesc de tot felul de povești cu oameni de vârsta mea care îmi spun că nu au timp. E, nu zic, mă mai plâng și eu, dar nu cred că nu există timp. Avem timp să lucrăm, să facem lucrurile care ne plac, să ieșim la alergat, la plimbări, la film sau la o prăjitură și chiar și la party în timpul săptămânii. Da, weekend-urile mele deja sunt ocupate până pe la mijlocul lui noiembrie și salarul meu e deja împărțit pentru următoarele aventuri, însă cred că e vârsta la care îmi permit să face tot ce îmi doresc, chiar dacă asta înseamnă să dorm mai puțin poate (deși rar cobor sub 8 ore pe noapte și am învățat să dorm oriunde și oricând, chiar și în autobuz din Florești în Cluj) sau să ajung luni dimineața direct la birou după o noapte pe drum din vreun colț al țării sau din vreo aventură.
Defapt chiar mă bucur când colegele mele de apartament mă întreabă unde plec iară sau îmi atrag atenția că dorm cam puțin. Nu stau acasă și îmi place să fac chestii. Și da, am timp să îmi spăl haine (pe program scurt evident) și să mă uit din când în când la un film, și chiar să îmi iau pauză de la orice și să încerc să gătesc câte ceva, câteodată chiar îmi iasă.
Pot renova case atunci când sunt acasă
A mai fost o perioadă interesantă atunci când am renovat apartamentul. Ăla da moment de povestit și timp de calitate petrecut acasă. Cred că un pic mai bine de o lună am ajutat la renovarea apartamentului unde locuiesc acum. Zilnic, la ora 6 începeam cu o pauză, câteva ore de muncă de instalator, tâmplar, zidar.. de toate în funcție de nevoi. Am învățat câteva lucruri utile: cum să gletuiesc pereții, să dau cu lavabilă (nu că ar fi greu, dar na, să iasă frumos), să montez un wc și o chiuvetă, să montez mobilă și hamace, să lăcuiesc parchetul și ușile, să spăl geamuri extraordinar de murdare, să curăț rosturi la gresie și fainanță și mai nou să montez un termostat la centrală. Eu zic că trebe să știm de toate, nu să mă laud sau ceva, ci așa ca ingineri chimiști în lumea reală.
Îmi place să fac chestii noi, să testez, să experimentez. Iar textul a venit cumva din această idee. Blogal Initiative a propus o campanie și deși sunt în tema cu campaniile lor, asta e prima care mi-a făcut cu ochiul. Așa că, vă invit să aflați mai multe despre Stona.ro, un loc de unde va puteți cumpara bucăți de marmură gen, sau calcar și granit, poate vă faceți o casă nouă, și poate vreți să mergeți și să vizitați fabrica de lângă Ploiești în weekend-ul cu 13-15 octombrie la Ziua Porților Deschise. Eu plec la Timișoara să descopăr capitala, dar poate e cineva interesat.