La final de 2016 când tragi linie

La final de an, când tragi linie, e bine să poți zice că a fost un an bun. Chiar a fost. Cred că cel mai bun. Am tras linie și mi-am dat seama cât de multe am realizat, locurile pe care le-am văzut, oamenii pe care i-am cunoscut. De data asta în mai puține cuvinte și ceva mai multe poze, vă las cu retrospectiva anului.

Ianuarie – Revelion la castel

La final de 2016 când tragi linie

Poate nu chiar la castel, dar pe aproape. În prima zi a anului, cu oameni dragi și priveliște spre castel. 

Februarie – Bucegi

La final de 2016 când tragi linie

Bucegi înseamnă mai mult decât munte, înseamnă Școala Națională de Iarnă a Seniorilor. O primă ediție a unui camp de seniori organizat de seniori. 

Martie – Praga

La final de 2016 când tragi linie

Pentru prima dată în Praga, un oraș minunat plin de locuri faine, unde am vizitat tot ce am putut în cele câteva zile, în care ne-am dat seama cât e de fain să fi turist cu harta în mână și în câteva zile să îți faci un super traseu. Am învățat despre cercetași, despre strategii de marketing, am cunoscut oameni frumoși și ne-am făcut prieteni în toată Europa.

Aprilie – AG București

La final de 2016 când tragi linie

Am vizitat Bucureștiul cu mai multe ocazii, însă în Aprilie a fost Adunarea Generala a organizației din care fac parte. Dezbateri, voturi democratice și lansarea Jamboreei naționale a cercetașilor. Și da, sunt eu pe ecran vorbind despre experiența asemănătoare de acum 5 ani, de la RoJAM 2011.

Mai – Ieșirea de primavară, nuntă la Dej, Camp de Parinti

La final de 2016 când tragi linie

La final de 2016 când tragi linie

Un 1 mai cu cercetașii e deja tradiție pentru mine. De această dată am făcut și o tură scurtă în Padiș. Am fost și pentru prima dată la Dej, un oraș frumos de altfel, cu ocazia unei nunți și mai frumoase și am ajuns și în Campul de părinți de cercetași, la Râmetea.

Iunie – Pestera lu Ale, Color Run, Ungaria

img_20160611_173504

img_20160618_182008

Color Run e o cursă distractivă, 5km de culoare. Luna iunie însă e cu amintiri alături de colegii de la muncă. Am reușit să ne strângem pentru Color Run cât și pentru un team building în Ungaria. Poze faine, distracție, soare și bălăceală. Weekend-uri de vacanță. Și să nu uităm de lilieci, de peștera lu” Ale și de pierduți în pădure noaptea, de ploaie torențială și de Juzy, mașinuța noastră dragă. 

Iulie – eXplo Cheile Râmet, Aventura 1.0, Colibița

dsc_3013

img_20160722_103645

Iulie e pentru Aventuri. Aventuri în Apuseni. O primă ediție de aventură, 5 zile fantastice în care mi-am depășit limitele. Cu plecare din Cluj din Unirii și până aproape de Alba. Am descoperit Colibița alături de colegii mei și am revăzut Cheile Râmețului cu eXploratorii. Pentru că nu trebuie să treacă un an fără o aventură în Cheile Râmeț.

August – Campul Centrului Local, Color Run by Night

14101658_1219099434820142_397121098_n

August înseamnă concediu, iar concediu îmi iau pentru Campul Centrului Local. O săptămână la munte alături de cercetași. De această dată am ajuns la Gârda Seacă, un loc tare drag nouă, plin de amintiri. E locul unde am fost pentru prima dată lider, unde mi-am depus promisiunea de lider, unde primii mei eXploratori au trecut la seniori și unde o parte din ei, și-au depus promisiunea de cercetaș. Și să nu uităm de Color Run by Night pentru că cei 5km pe care încerc să îi alerg se pot alerga chiar și pe noapte. 

Septembrie – Baișoara, Casă nouă, Mamut Bike Race, Aventura Budapesta

dsc_5278

Descoperă Budapesta, mută-te în casă nouă și muncește zilnic pentru a putea fi gata la timp, implică-te în comunitate și fii voluntar la Mamut Bike Race și relaxează-te în weekend la Băișoara cu hamacul din dotare. Noroc că e o lună cu multe weekend-uri. 

Octombie – Timișoara

img_20161016_113832

Have fun. Make new friends. In Timișoara. În octombire am ajuns la Timișoara și am dat startul unui nou an cercetășesc. Un oraș frumos plin de istorie.

Noiembrie – Parâng, Scouthouse

img_20161105_130911

Parâng they said. The mountains are always calling. Toamna înseamnă Ieșirea aduților de la cercetașii. Anul asta am ajuns în Parâng, am urcat Parângul mic și am atins zăpada. Ne-am bucurat de vremea fantastică, de soarele de pe cer și de gașca faină de oameni. Cred că e rețeta perfectă pentru amintiri pentru o viață. Și să nu uităm de Scouthouse și lansarea noii noastre case de la Cluj, o casă a cercetașilor deschisă pentru toată lumea.

Decembrie – Irlanda

img_20161202_113605-01Oh, pretty Dublin. Anul 2016 e pe final și începutul de decembrie a venit cu o aventură de weekend în Dublin. Scopul a fost un training la cercetași, însă am profitat puțin și am descoperit și orașul. 

Stau acum și mă uit în urmă. Mă gândesc la toate lucrurile pe care le-am făcut, la toate chestiile faine pe care le-am văzut, la țestoasa pe care am primit-o, la oamenii cu care am împărtășit atât de multe. La toate amintirile pe care le am. La tot ce am făcut și pozele pe care le am salvate și îmi provoacă nostalgie.

Dacă mă întrebai anul trecut cum îmi va fi anul, cu siguranță nici pe aproape nu aș fi fost. Și nu, nu am toți banii din lume, e mai mult despre oportunități și despre a risca. E despre cum să rămâi fără zile de concediu pentru sărbătorile de iarnă și să nu regreți nici măcar o secundă.

E despre sărbători fericite și amintiri pentru o viață.

”When you stop chasing the wrong things, you give the right things a chance to catch you”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s