Jurnal de camp- ziua 5

A 5-a zi de camp a însemnat o plimbare în Linz 🙂

Am plecat încă de dimineață de la locul de camp, deși eram doar la o ora distanță. Prima impresie- un oraș fantastic, clădiri cu o arhitectura superbă, bulevarde, străzi înguste..personal îmi semăna puțin a Sighișoara.

Euforia la înălțime

Inițial am vizitat  Centrul Ars Electronica, un muzeu ”al viitorului”. Ne-am jucat cu roboți, am văzut cum ar arăta planeta în funcție de consumul de benzină, de producerea de diferite materiale necesare vieții, sau în funcție de apa de care avem nevoie. E un loc uimitor, în care descoperi de la cum arată globul tău ocular (pe care poți să îl și pozezi) și până la a scrie ceea ce îți trece prin minte doar din privire. A urmat și o vizită a proiectului „Euforia la înălțime”, proiect realizat cu ocazia denumirii orașului Linz capitală culturală europeană în 2009. Personal mi-a plăcut plimbarea pe deasupra clădirilor, de unde puteai să vezi tot orașul.

După-masă, ne-am împărțit pe patrule, fiecare făcându-și propriile planuri. Astfel, unii au vizitat biserici, catedrale și alte monumente istorice și culturale, iar alții au ales să viziteze centrul orașului, plin de magazine cu produse la reducere:)

Cina ne-a fost oferită de către cercetașii adulți din Hörsching, iar apoi am plecat spre camp, unde am avut o seară cu cântece și foc de tabără.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s