SMS Cluj ediția a 2-a

Miercuri a avut loc la Cluj Napoca cea de a 2-a ediție a evenimentului Social Media Summit organizat de către revista Biz . Conferița se adresează tuturor (nu conteaza vârsta) persoanelor interesate de promovarea online, fie ea pentru companii, organizații sau brand personal.

Din cauza unui cercetaș, cu care am avut plăcerea de a lucra pe acest domeniu încă din vară, m-a invitat să particip alături de el în speranța că mă va ajuta. Trebuie să recunosc că aveam ceva emoții cu vreo 2 zile înainte. De la cum ar trebui să mă îmbrac, la posibilitatea de a nu cunoaște pe altcineva acolo sau că voi întâlni bloggeri cunoscuți față în față.

Am ajuns pe la 9 jumate la locația unde avea să aibe loc, iar până să înceapă am avut timp de o cafea. M-am mirat de prezența tinerilor la eveniment, în numar foarte mare si majoritatea veniți din partea companiilor. Am avut ocazia să îi cunosc pe bloggarii din Alba, pe care deși ii citeam și știam de existența lor, nu am reușit să îi întâlnesc. Prima sesiune zic eu a fost cea mai amuzantă. I-am avut pe scenă pe Dragoş şi Alina de la tvdece.ro, pe Andrei Crivăţ de la Ebucataria.ro,  Katai Robi și Gabriel Oana gaben.ro (cel puţin aceştia mi-au rămas în minte). Am aflat  cât de importante au devenit videourile în online, despre cum să îți promovezi blogul, despre detergenți, cum să facem avioane, despre cât de important e să te simți bine când te apuci de așa ceva, iar dacă vrei să reușești trebuie să depui efort. Totodată, am aflat de campaniile online din Cluj, despre cele mai bune din acest an, dar și cele care urmează (obiceriuri sănătoase mi-a atras atenția foarte tare). Recunosc că la sesiunea a doua nu am prea fost atentă, n-am reținut multe lucruri, însă mi-a plăcut mult prezentarea lui Grant McKenzie, de la URSUS. De la ținuta și mișcarea scenica, la modul de a prezenta și prezentarea în sine. Am văzut ultimul video de promovare, și am gustat din noua bere specială de Craciun (va fi lansată în 21 decembrie la Cluj- Amber Ursus). Ultima sesiune a avut ca temă “Cum lucreaza bloggerii cu brandurile”, iar printre speakeri au fost Chinezu, Adi Hădean şi Groparu.

Recunosc că mi-a plăcut. Am mai cunoscut pe unii alții, am mai auzit e niște bloguri, de evenimente și campanii on/offline, dar mă voi gândi şi la ideea de a intra în comunitatea locala (fie ea Cluj sau Alba).

One thought on “SMS Cluj ediția a 2-a

  1. Pingback: Retrospectivă 2011 | Bogdan Pater

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s