Bei, Gândești putin!

Astăzi am auzit și eu de campania desfășurată de o gașcă de studenți de la FSPAC Publicitate, anul I. Ideea lor mi s-a părut foarte interesată, în primul rând pentru că nu e orice campanie. Nu îți zice nimeni să nu bei alcool, ci îți explică doar efectele negative și riscurile pe care le implică.

Ce au făcut ei mai exact? Au fost la Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj, la clasele a 9-a și a 10-a, unde au oferit o gamă largă de informații despre riscurile pe termen lung pe care le implică consumul de alcool înainte de vârsta legală. ”Informația a fost gândită în așa fel încât să combată ideile eronate pe care elevii le au despre alcool și efectele acestuia, idei care îi determină să se expună la comportamente de risc, dar și să îi surprindă prin noutatea acesteia și cadrul prietenos în care a fost prezentată. (am introdus elemente de neuro-anatomie for dummies și povestioare targico-comice despre lucruri stupide pe care le fac oamenii la beție, de exemplu.)” povestesc membrii campaniei.

Reacțiile elevilor au fost zic eu de așteptat. Ideea li s-a părut interesantă. Poate pentru prima dată li s-a prezentat acest subiect pe înțelesul lor, și cu siguranță nimeni nu le-a zis stop consumului de alcool. Iar partea cea mai bună? cei care au mers acolo să le prezinte sunt doar cu câțiva ani mai mari ca ei.

Pe scurt, campania a fost un succes. Eu le urez ca pe viitor să mai facă campanii de genul acesta, poate și ceva mai mari. Potențial cu siguranță au.

Nu-ti lăsa ideile să se stingă!.

One thought on “Bei, Gândești putin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s